top of page

HEPPIE MASSAGE

30 min = € 19,-

Verplaatsing = € 35,-

De Heppiemassage is ontwikkeld voor kinderen waarbij de sensomotorische integratie niet goed functioneert (zoals bijvoorbeeld bij Autisme, ADHD, PDD-NOS, Asperger, Syndroom van Down en bij motorische en verstandelijke beperkingen) hebben vaak te maken met angst, onrust en prikkelverwerking. Massage is één van de oudste vormen van therapie en is ver terug te vinden in de geschiedenis van vele culturen. Massage zorgt voor diepe ontspanning van het lichaam en de geest en werkt tevens weerstandverhogend.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden gemakkelijker oogcontact kunnen maken. Waarschijnlijk zal na enige tijd aanraking makkelijker verdragen worden. Soms zal het kind zelf om een massage vragen door bijvoorbeeld een flesje massage olie aan te geven of de handen van degene die de massage geeft op het lichaam te leggen.

De kinderen kunnen ook aanhankelijker gedrag vertonen. Het is niet één specifieke techniek, het is een combinatie van diverse massagetechnieken.. Een massage over de kleding heen, indien mogelijk op de blote huid, diepe druk technieken op de grote spiergroepen en gewrichten en massage van de handen en voeten, dit zijn massagetechnieken die bij een Heppie Massage gebruikt kunnen worden.

Eventueel kunnen warmwaterkussens gebruikt worden om de massage op uit te voeren en geeft een geborgen en veilig gevoel. Hopelijk kan de Heppie massage een middel zijn om kinderen met ASS te helpen om op een ontspannen wijze deze vreemde wereld te beleven.

bottom of page