top of page

SHIATSU

60 min = € 65,-

90 min = € 90,-

Verplaatsing = € 35,-

Een Shiatsu Massage stimuleert de natuurlijke herstelvermogens van uw lichaam. De Shiatsu massage is een therapeutische massagetechniek die zijn oorsprong kent in Japan.


Deze vorm van behandelen richt zich voornamelijk op het bevorderen van het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de mens. Het woord "shi" is "de vinger" en "atsu" is "druk". Shiatsu massage is ouder dan 2000 jaar en een afgeleide van het oude chinese massage van acupressuur.

Net zoals in de acupressuur en acupunctuur geldt in shiatsu ook dat het lichaam bestaat uit meridianen. Elke meridiaan stemt overeen met een belangrijk orgaan van het lichaam. De meridianen fungeren als een kanaal waarlangs energie of chi stroomt. Een onbelemmerde en evenwichtige stroom van chi in het lichaam wordt vertaald naar een goede gezondheid.

Bij Shiatsu wordt druk uitgeoefend op energiepunten en energiebanen op het lichaam, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het moet ook leiden tot herstel van het evenwicht in deze stroom van energie. Met Shiatsu Massage worden deze belemmeringen weggenomen en het evenwicht in het lichaam hersteld door met de vingers te drukken op de acupressuur-drukpunten langs de meridianen van het lichaam.

De Shiatsu massage past hand- en vingerdruk op de huid toe met het doel de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam te stimuleren, factoren die voor vermoeidheid zorgen te elimineren en een goede algemene gezondheid te bevorderen. Door regelmatig een Shiatsu massage te ontvangen kunnen opgehoopte stress en afvalstoffen worden voorkomen die het lichaam uit balans halen.  

De westerse conventionele geneeskunde heeft geen bewijs dat de meridianen welke via chi stromen werkelijk bestaan in het lichaam waardoor shiatsu massage en soortgelijke genezings technieken worden behandeld als alternatieve geneeswijzen.  

Shiatsu behandelingen worden traditioneel gezien gegeven op de grond, en dan wel op een Japanse matras genaamd futon. In deze positie kan de Shiatsu therapeut zijn gewicht optimaal gebruiken om de juiste druk uit te oefenen. Een aangepaste behandelingen op een massagetafel is mogelijk voor mensen die niet makkelijk op de grond kunnen gaan liggen of voor mensen die thuis of op het werk of in een verzorgingshuis een behandeling wensen. 

Na een shiatsu massage heeft de ontvanger het gevoel van rust, ontspanning en tevredenheid.

bottom of page